Sijaintisi: Ympäristöosaava.fi > Organisaatiolle

YMPÄRISTÖOSAAVA
ORGANISAATIO -TILIUnohditko salasanasi?

Jos organisaatiollasi ei ole tiliä, voit luoda sen Toimialan Kehitä organisaatiota -osiossa.

 
 
Lähetä palautetta
 
 

Anna palautetta Ympäristöosaava ammattilainen -palvelusta

Otamme mielellämme vastaan palautetta verkkopalvelusta, esimerkiksi sisällöistä ja käytettävyydestä. Halutessasi voit myös jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Kiitos!

Ympäristöosaaminen on kilpailuetu

Ympäristöosaaminen on osa kannattavaa yritystoimintaa. Asiakkaiden odotukset ympäristövastuullisuudesta kasvavat jatkuvasti, olipa kyse yksityisestä kuluttajasta, yrityksistä tai julkisesta sektorista. Energian ja raaka-aineiden hinnat nousevat, mikä näkyy monilla aloilla suoraan ja kaikilla vähintään epäsuorasti. Ympäristölle haitallinen vahinko voi pilata yrityksen maineen ja talouden vuosiksi - siksi riskit pitää tunnistaa ja torjua.

Miten vastata haasteisiin? Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei usein ole mahdollisuutta toteuttaa virallista laatu- tai ympäristöjärjestelmää, saati palkata alan ammattilaista tai konsulttiyritystä.

Onneksi järki riittää pitkälle ympäristöasioissa. Perustieto oman alan keskeisistä ympäristövaikutuksista ja -riskeistä auttaa suuntaamaan kehittämistyön järkeviin kohteisiin.

Henkilöstö mukaan oppimaan ja kehittämään

Ympäristöasiat vaativat harvoin erikoisasiantuntijoita - oman alan vankka osaaminen ja kehittämiselle myönteinen ilmapiiri vievät pitkälle. Henkilöstön osaamisen kehittäminen ja hyödyntäminen vievät asioita tehokkaasti eteenpäin.

Henkilökunnalla on käytännön ongelmista ja ratkaisuista tietoa ja näkemystä, jota kannattaa kuunnella. Voitaisiinko esimerkiksi työkäytäntöjä muuttamalla tehostaa logistiikkaa - ja saavuttaa samalla säästöä polttoaineissa, päästöissä ja ajankäytössä? Miten on varmistettu, että henkilökunnan tietämys saadaan hyötykäyttöön? Miten kehittämisehdotuksiin reagoidaan?

Ympäristöosaava ammattilainen auttaa

Yritykset ja muut organisaatiot voivat hyödyntää Ympäristöosaava ammattilainen -palvelua toimintansa kehittämisessä.

Itseopiskeluaineisto ja osaamistesti

Palvelussa on itseopiskeluaineistoa viidelle toimialalle. Henkilöstö voi tutustua aineistoon joustavasti silloin, kun siihen on sopiva hetki. Harjoittele-osiossa voi kokeilla omaa osaamista ja tarvittaessa kerrata asioita. Suoritettuaan osaamistestin hyväksytysti työntekijä voi tulostaa itselleen henkilökohtaisen osaamistodistuksen.

Ympäristöosaava organisaatio -tili

Yritykset ja muut organisaatiot voivat perustaa Ympäristöosaava organisaatio -tilin, jolle työntekijät kohdistavat osaamistestin suoritukset. Kun vähintään 90 prosenttia henkilöstöstä on suorittanut testin, organisaatio voi tulostaa todistuksen henkilöstön kehittämisestä. Tili on toimialakohtainen ja se luodaan toimialan sivustolla, Kehitä organisaatiota -osiossa. Organisaatiokohtainen todistus on voimassa yhden vuoden.

Työkaluja toiminnan kehittämiseen

Kehitä organisaatiota -osioon on koottu tietoa ja käytännönläheisiä työkaluja organisaation toiminnan kehittämiseen.

Koulutusta ja neuvontaa

Verkkopalvelun lisäksi tarjoamme organisaatioille henkilöstökoulutusta ja neuvontakäyntejä. Ota yhteyttä koulutusorganisaatioon, joka tarjoaa oman toimialasi koulutus- ja neuvontapalveluita.

Ympäristöosaaminen kannattaa

Ympäristöosaamisen kehittäminen kannattaa myös taloudellisesti. Energian, raaka-aineiden ja työvälineiden käyttäminen tarkoituksenmukaisesti tuo säästöjä. Ympäristölle suotuisat hankinnat, esimerkiksi energiatehokkaat laitteet tai laadukkaat ja kestävät työvälineet saattavat maksaa hankintahetkellä enemmän, mutta maksavat usein hintansa säästöinä muutaman vuoden kuluessa. Ajoissa huomattu ja korjattu ympäristöriski voi olla joskus ratkaiseva koko yrityksen tulevaisuudelle.